my content

Hirdetés

1960. szeptember 30.-án Amerikában bemutatták a Flintstone család amerikai televíziós rajzfilmsorozat első részét


Flintstone család - Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki

1960. szeptember 30.-án Amerikában bemutatták a Flintstone család amerikai televíziós rajzfilmsorozat első részét.warnerarchive hivatalos YouTube csatornája


A Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki (eredeti címén The Flintstones) amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet Joseph Barbera és William Hanna készített 1960 és 1966 között. A sorozat egy őskori család kalandjait mutatja be.


Magyarországon az 1960-as években már adták a sorozatot. A rajzfilmsorozat magyar szövegét Romhányi József írta, és szemben az eredetivel, végig rímekbe szedett és nyelvi játékokkal tűzdelt szöveg festi alá a képsorokat. Romhányi magyar szövegei a magyar beszélt kultúra részeivé váltak. Egy városi legenda szerint Romhányi fordítása annyira jól sikerült, hogy az amerikai változatot újraszinkronizálták Romhányi szövegei után. 1994-ben és 2000-ben két élőszereplős film készült a sorozat alapján.


Érdekesség, hogy a magyar változat első epizódjainak főcímzenéje nem azonos az eredetijével, hanem Eddy Osborn Barbara polkája szól a képsorok alatt. Több mozija is készült a Frédi és Béninek: Frédi, a csempész-rendész, A Flintstone család: Időzavar és A Flintstone család: Subidubidú!


Forrás:
Wikipédia - Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki


Évfordulónaptár:
Szeptember 30 - Események - Évfordulók


Honlapok:
YouTube - warnerarchive


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés