my content

Hirdetés

Évadzáró a Magyar Színházban - Kubik Annáé az Iglódi-emlékgyűrű

A jövő évadban Georges Feydeau Osztrigás Mici, Szép Ernő Lila ákác és Móricz Zsigmond Rokonok című művét is láthatja a Magyar Színház közönsége; a teátrum hétfőn tartotta évadzáró társulati ülését.


A Magyar Színház évadzáró társulati ülésén Iglódiné Fábri Zsuzsa első ízben adta át az általa alapított és odaítélt Iglódi István-emlékgyűrűt, amelyet Kubik Anna vehetett át.


A teátrum tájékoztatása szerint a Magyar Színház költségvetése a 2010-2011-es évadhoz képest a 2011-2012-es évadban százmillió forinttal kevesebb lesz. Ezért a jövő évadban kevesebb bemutatót tartanak, és az eredeti elképzeléstől eltérő műsortervet állítottak össze. A tájékoztatás szerint a 2009-2010-es évadban a színház előadásait összesen 73619 néző, míg a 2010-2011-es évadban 62000 néző látogatta.


A nagyszínpadon láthatják a nézők szeptembertől Novák Eszter rendezésében az Osztrigás Mici című darabot, amelynek előbemutatóját április 21-én tartotta a színház, tehát a produkciót néhány este már láthatta a közönség - tájékoztatta az MTI-t a színház sajtóreferense.


Őze Áron igazgató az évadzáró társulati ülésen rámutatott: az, hogy ilyen nehéz körülmények között még működik a Magyar Színház, és nem jutottak el odáig, mint sok más teátrum, ahol fizetést sem tudtak adni a művészeknek, nagyon nagy dolog.
Az igazgató gratulált a társulatnak az évadhoz, mivel mindenki fantasztikusan dolgozott, erőn felül teljesített. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a színház társulatában nem történik jövőre változás. Amint a díjak is mutatják, az Osztrigás Mici nagy sikert aratott, házon belül is - mondta.


Októberben a Lila ákác című produkciót Guelmino Sándor rendezésében, februárban a Rokonokat Szőcs Artúr rendezésében tűzik műsorra. Berg Judit Rumini című művéből Divinyi Réka készített színpadi változatot, amelyet decembertől, Méhes László rendezésében láthat a közönség. A Fonográf együttes dalaiból összeállított zenés darabot júniusban mutatja be a színház.


A Sinkovits Imre Színpadon februárban Bíró Kriszta Caspar Hauserjét Guelmino Sándor állítja színpadra, Parti Nagy Lajos Don Juanját Göttinger Pál rendezi, a darabot áprilisban mutatják be. Ljudmila Ulickaja Az orosz falvak asszonyai című művét Hidvégi Nóra rendezésében láthatják a nézők.


Őze Áron átadta a Főnix-díjakat. A kitüntetést a társulat tagjainak titkos szavazatai alapján ítélik oda 2003-óta minden évben hat kategóriában, a társulatban születő művészi teljesítmények elismeréseként, illetve idén először a "tervező" helyett "a legjobb háttér-erő" kategóriában.


A 2010/11-es évadban a női főszereplőnek járó elismerést Györgyi Anna, az Osztrigás Mici című darabban nyújtott játékáért, a férfi főszereplőnek járó díjat Szélyes Imre a Macska a forró tetőn című előadásban megformált alakításáért vehette át. A női mellékszereplő díját Császár Angelának, a Háromszögek című darabban, a férfi mellékszereplő díját Horváth Illésnek az Osztrigás Miciben játszott szerepéért adták át. A Feydeau-darab színpadra állításáért Novák Esztert jutalmazták a Főnix-díjjal, a legjobb háttér-erőnek Erdei Jánost választotta a társulat.


A díj, a pénzjutalom mellett, egy Dombi Lívia iparművész által készített, 20 centiméteres üveg főnixmadár, amelynek talapzatán a "Magyar Színház - Főnix-díj" felirat, az évszám, a díj kategóriája és a díjazott művész neve olvasható.


Forrás: mti.hu


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés