my content

Hirdetés

2011. május 31-én közlekedési balesetben elhunyt Kremsier Edit szerkesztő, rendező

Kremsier Edit Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, szerkesztő, rendező, dramaturg, az MTV volt munkatársa hunyt el abban a közlekedési balesetben, amely kedden történt az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Székesfehérvár térségében - erősítette meg az MTI értesülését szerdán a rendőrség.


Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a baleset az autópálya 63-as kilométerénél történt.


A rendőr százados a baleset körülményeiről elmondta: a külső sávban egy kamion haladt, amelyet egy kisteherautó követett. A kamion kikerülte a lassan haladó személyautót, a kisteherkocsi sofőrje azonban feltehetően későn vette észre, s miközben ki akarta kerülni, a jármű eleje nekiütközött a személyautó hátsó részének, amitől az a szalagkorlátnak csapódott.


Az életének 80. évében elhunyt Kremsier Edit 1960-tól 1997-ben történt nyugdíjba vonulásáig a Magyar Televízió munkatársa, rendezője, szerkesztője volt. Részt vett egyebek között a Kukkantó, a Fabula (Vargha Balázzsal), a Kölyökidő, a Rajzolj velünk, Szervusz Szergej, Akarsz-e bohóc lenni című műsorok, s az Utolsó padban című kisjátékfilm készítésében.


Dokumentumfilmet készített Markó Ivánról, Várkonyi Zoltánról, Schaár Erzsébetről, Pető Andrásról, a Pető Intézet alapítójáról, és a századfordító magyarok sorozat keretében mutatta be Baktay Ervint, Rejtő Jenőt, Bólyai Jánost.


Forrás: mti.hu


Évfordulónaptár:
Május 31 - Események - ÉvfordulókYouTube - MrMedveember


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés