my content

Hirdetés

Red Hot Chili Peppers: augusztus végén jön az új lemez

Augusztus 30-án jelenik meg a világ egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Red Hot Chili Peppers (RHCP) új albuma; I'm With You címmel a csapat öt év szünet után készített ismét stúdióanyagot.


Az RHCP friss lemezét július 18-án megelőzi egy single, amely The Adventures of Raindance Maggie címmel lát majd napvilágot - írta online kiadásában a New Musical Express című brit zenei lap.


A funk és a punkrock keverésével jellegzetes stílust kialakító kaliforniai csapat legutóbbi stúdióanyaga, a Stadium Arcadium című dupla album 2006-ban jelent meg. Az új lemez producere Rick Rubin, aki korábban olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint az AC/DC, a Metallica vagy a System of A Down.


A Red Hot Chili Peppers új gitárossal, Josh Klinghofferrel készítette a lemezt, miután a zenekarból 2009 végén kilépett John Frusciante, az addigi gitáros. Klinghoffer az elmúlt években együtt dolgozott például Perry Farrell-lel (Jane's Addiction), Tricky-vel, PJ Harvey-val és a Gnarls Barkley-val. Az új tag a gitár mellett billentyűs hangszereken is közreműködik, de zenét is szerez és vokálozik.


John Frusciante 1989 és 2009 között volt a Red Hot Chili Peppers gitárosa. (A csapat eredeti gitárosa, Hillel Slovak 1988-ban heroin túladagolásban meghalt.) Frusciante a csapat negyedik albumán, a Mother's Milken játszott először, ezt követően ő pengetett az 1991-ben megjelent, ma már klasszikus Blood Sugar Sex Magik című albumon és a zenekar turnéin is. A drog azonban őt sem kímélte, 1992 elején kilépett, helyét ideiglenesen Dave Navarro, a Jane's Addiction gitárosa foglalta el. A drogfüggőségtől szabaduló Frusciante aztán visszatért és 1999-től ismét ő határozta meg a sztárcsapat zenéjét - egészen 2009-ig.


Az Anthony Kiedis énekes és a basszusgitáros Flea által vezetett Red Hot Chili Peppers eddig kilenc stúdióalbumot készített. A csapat dobosa, Chad Smith tavalyelőtt dzsesszes szólóalbummal jelentkezett.


A zenekar már korábban bejelentett koncertdátumokat Brazíliában, Japánban és Hongkongban, az európai és észak-amerikai időpontokra egyelőre várni kell.


Dátum: 2011.06.06
Hírforrás: mti.hu

Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés