my content

Hirdetés

Sofia Coppola esküvője

Az olasz csizma majdnem legalján mondja ki szombaton a boldogító igent Sofia Coppola rendező. Az esküvőre hollywoodi sztárokat vártak a Basilicata tartományban levő, tizenkétezer lakosú Bernaldába.


Bernalda nevét még Olaszországban sem ismerték sokan, most azonban - legalábbis a kisváros reményei szerint - világhírnevet szerzett. Szombat délután itt fogad örök hűséget egymásnak Sofia Coppola és Thomas Mars, a Phoenix együttes énekese.


Az esküvő helyszíneként a Coppola család egykori szülővárosát választották: Basilicatának ebből a szegletéből indult el 1904-ben az Egyesült Államokba Agostino Coppola, akinek hét gyermeke született: Carmine fiától pedig a rendező Francis Ford Coppola, Sofia édesapja származik. Az esküvőt Bernalda történelmi palotájában, a 19. században épített Palazzo Margheritában tartják Leonardo Chiruzzi polgármester előtt. A Basilicata legszebb kertjének tartott palotaudvaron rendezett esküvői vacsorán helyi specialitásokat szolgálnak fel - az ANSA hírügynökség információi szerint hatvanöt vendégnek.


Bernaldát ellepték a paparazzik, de a meghívott hollywoodi sztárok közül még egyet sem tudtak lencsevégre kapni, hiába állítják a kisváros lakosai, hogy Silvester Stallonét látták a szupermarketben vásárolni Nicolas Cage társaságában.


Az biztos, hogy a menyasszony ruháját a tunéziai divattervező, Azzedine Alaia készítette. Francis Ford Coppola és családja 1962 óta jár vissza nagyapja szülővárosába, ahol a rendezőt díszpolgárrá is választották. Az esküvő előtt Coppoláék a Bernaldában élő rokonokat és barátokat hívták meg ünnepi vacsorára. Bernalda lakosai azt remélik, legalább olyan híresek lesznek, mint a közeli Matera, ahol Mel Gibson forgatta A passió című filmjét.


Dátum: 2011.08.27
Hírforrás: MTI


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés