my content

Hirdetés

Siklóernyős balesetek Magyarországon 2001 óta - KRONOLÓGIALezuhant egy siklóernyős a Komárom-Esztergom megyei Csolnok mellett csütörtökön, a férfi a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Az MTVA-Sajtóadatbank összeállítás az elmúlt tíz év magyarországi siklóernyős baleseteiről:


2001. április 27. - Lezuhant egy siklóernyős a Hármashatár-hegyen. A harminc év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett.


2001. május 16. - Hegyoldalnak ütközött, és súlyos sérüléseket szenvedett egy siklóernyős a Pest megyei Pilisborosjenő térségében, a Nagy-Kevély hegyen.


2002. július 21. - Lezuhant két siklóernyős a visegrádi várhegy oldalában, miután ugrás közben siklóernyőik összeakadtak. Egyikük életveszélyes, másikuk könnyű sérüléseket szenvedett.


2002. december 8. - A földhöz csapódott egy siklóernyős Budapest III. kerületében. A fiatalembert, aki egy ház kertjében ért földet, csigolyasérülés gyanújával kórházba szállították.


2003. szeptember 27. - Motoros siklóernyővel lezuhant a Fejér megyei Szár külterületén, és súlyos sérüléseket szenvedett egy 24 éves férfi.


2004. szeptember 4. - Lezuhant és a helyszínen életét vesztette egy tandem siklóernyő utasa a szombathelyi repülőtéren.


2005. augusztus 13. - A Hármashatár-hegyen lezuhant egy fiatalember siklóernyőzés közben, súlyos sérüléseket szenvedett.


2005. szeptember 4. - Egy siklóernyős holttestére bukkantak Pilisszentkereszt külterületén. A vizsgálatok szerint a szerencsétlenül járt 50 év körüli férfi úgynevezett A vizsgás siklóernyős volt, így csak egy nagyobb tapasztalattal és magasabb fokozatú vizsgával rendelkező társával repülhetett volna.


2006. június 1. - A budapesti Hidegkúti repülőtéren lezuhant egy siklóernyős, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.


2006. június 18. - Egy férfi súlyosan megsérült, amikor siklóernyőjével a Hármashatár-hegyen egy erdős hegyoldalra zuhant, miután a levegőben összegabalyodott két siklóernyős ernyője.


2006. szeptember 1. - Lezuhant egy motoros siklóernyő Salgótarjánban a zagyvarónai városrészben, a pilótát kórházba szállították.


2006. december 10. - A szél összecsapta az ernyőjét egy siklóernyősnek, aki 15 méteres zuhanás után a hegyoldalnak csapódott a Komárom-Esztergom megyei Epölnél. Súlyos sérüléseket szenvedett.


2007. augusztus 22. - Sziklának csapódott egy siklóernyős a pilisi Nagy-Kevély hegynél. A szerencsétlenül járt férfi nyakcsigolya- és gerincsérülést szenvedett.


2008. július 10. - A hegyoldalra zuhant egy siklóernyős a Komárom-Esztergom megyei Vértesszőlős közelében. A balesetet szenvedett siklóernyős combja eltört.


2008. augusztus 20. - A Békés megyei Tarhos külterületén akartak felhúzni egy gépjárművel egy siklóernyőst, ám a sportoló visszazuhant, és egy parkoló gépjárműre esett. A férfit a mentők kórházba szállították.


2008. szeptember 4. - Súlyosan megsérült az az abasári férfi, aki felszállás közben motoros siklóernyőjével visszazuhant a földre Gyöngyösön, a Pipishegyi repülőtéren. A súlyos sérülést az okozta, hogy a talajra érkezéskor a rotor lapátjai összevagdosták a férfi lábát.


2009. április 11. - Lezuhant és meghalt egy 54 éves budapesti siklóernyős Jászkisér mellett.


2009. május 4. - Ketten megsérültek, egyikük súlyosan, amikor egy siklóernyő földet ért a fővárosban a III. kerületben, az Eurocenter bevásárlóközpontnál.


2009. május 10. - Sziklának csapódott és életét vesztette egy siklóernyős Kővágószőlős közelében.


2009. június 9. - Orosháza belterületén, leszállás közben földbe csapódott egy siklóernyős, aki kulcscsonttörést szenvedett.


2009. július 21. - Fenyőerdőbe zuhant egy siklóernyős a Pest megyei Pátyon. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.


2009. augusztus 21. - A Balaton-felvidéken súlyosan megsérült két siklóernyős. A Csobánc-hegyről siklóernyővel tandemrepülést hajtottak végre, s a leszállásnál tíz méterről lezuhantak. A férfinek a lába, a nőnek a gerince sérült meg.


2009. szeptember 6. - Súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy 25 éves nőt, aki siklóernyőjével lezuhant Kalocsa területén, mert ernyője a levegőben összeakadt, és irányíthatatlanná vált.


2010. június 5. - Felborult egy motoros siklóernyő Győr Pinnyéd városrészében. A siklóernyőst a rotor sebesítette meg, több ujját is levágta.


2010. július 11. - Súlyos sérülésekkel vitték kórházba azt a férfit, aki siklóernyőjével lezuhant Budapesten, és a Szépvölgyi út feletti erdős területre esett.


2011. május 26. - Kalocsán lezuhant egy siklóernyős, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.


2011. augusztus 14. - Debrecenben siklóernyőjével lezuhant egy férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett.


2011. augusztus 19. - Pilisborosjenőn, a Szent Donát utca egyik családi házának tetejére zuhant siklóernyőjével egy középkorú férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett.


Dátum: 2011.09.01
Hírforrás: MTI


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés