my content

Hirdetés

2016. szeptember 17 - Ma van a Színházak éjszakája


Ma van a Színházak éjszakája


Ma van a Színházak éjszakája, amelynek alkalmával harminc budapesti teátrum több mint kétszáz rendhagyó programmal várja az érdeklődőket betekintést engedve a színház világába, a készülő előadásokba, a színházi háttérmunkába.


Orkeny


Az ötödik alkalommal megvalósuló Színházak éjszakája eseményei a korábbi évekhez hasonlóan egyetlen karszalaggal látogathatók.


Az idén a Színházak éjszakáján az esélyegyenlőségre szeretnék felhívni a figyelmet: több színház audionarrációval, akadálymentes járatokkal, jeltolmácsolással készül. Az eseményen részt vesz a Baltazár Színház is, amely fogyatékossággal élőkkel együtt hoz létre előadásokat.


A különleges, interaktív programokat kínáló rendezvényhez az idén több vidéki színház, köztük Nyíregyháza, Miskolc, Debrecen, Szombathely és Kecskemét teátruma is csatlakozott.


A délelőttől hajnalig tartó rendezvény programjai között bábjáték, impro-maraton, táncóra, színpadtechnika-show, szabadegyetem, szerepcsere, felolvasószínház, playback-színház és nyílt próba is megtalálható. Bevezetik a nézőket a színházak rejtett zugaiba, lesz alkalom a beszélgetésre a társulatok tagjaival, a színészek rövid jeleneteket, különleges színpadi produkciókat mutatnak be.


A kezdeményezéshez az idén csatlakozott a Baltazár Színház, az RS9, a Sanyi és Aranka Színház, a Turay Ida Színház, a Momentán Társulat, valamint a Vidám Színpad. Mellettük a Színházak éjszakáján idén is részt vesz az Átrium Film-Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Budapest Bábszínház, a Dumaszínház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény István Színház, a Pesti Magyar Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, az Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó - Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.


A rendezvényről további információ a szinhazakejszakaja.hu oldalon érhető el.


Forrás:
MTI - 2016. szeptember 17


Évfordulónaptár:
Szeptember 17 - Események - Évfordulók


Képforrás:
Wikimedia Commons


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés