my content

Hirdetés

2016. szeptember 17 - Nyitott templomok napja


Ma van a Nyitott templomok napja


Az Ars Sacra Fesztivál keretében ma tartják a Nyitott templomok napját, amikor a történelmi egyházak templomai megnyitják kapuikat, és bemutatják építészeti, művészeti kincseiket, valamint színes programokon ismertetik meg a betérőket a zsidó-keresztény kultúrával és az egyházi közösségekkel.


Grassalkovich-kastély kápolnája (római katolikus templom) (14878. számú műemlék)


A program keretében több mint száz templomban tartanak ingyenes templombejárást, tárlatvezetést, koncerteket, kiállításokat és előadásokat.


Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferensének tájékoztatása szerint a budapesti Szent István-bazilikában este a Szent Efrém Férfikar közreműködésével tartanak szentségimádást. Az esztergomi bazilika altemplomában és a látogatók előtt elzárt terekben is lesz ingyenes tárlatvezetés, a gyermerkeknek pedig Csiga-biga-bazilika címmel szerveztek múzeumpedagógiai foglalkozást, amelyen játszva ismerhetik meg a főszékesegyházat.


A fővárosban összesen harminc templom várja különböző programokkal a látogatókat, de számos vidéki és két határon túli templom is megnyitja kapuit.


Forrás:
MTI - 2016. szeptember 17


Évfordulónaptár:
Szeptember 17 - Események - Évfordulók


Képforrás:
Wikimedia Commons


Vissza az előző oldalra


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

A bejegyzés ellenőrzés után kerül be!

Hirdetés